Bizden Haberler Fotoğraflarımız Kişisel Fotoğraflar Son Dakika 

İşte İmamlık Böyle Yapılır

__ Çakırlı mahallesinden ,Balıkesir ili Ayvalık ilçesinde görev yapan Bekir Köse torunu Hüseyin Köse oğlu İlhan Köse tüm imamlarımıza örnek olacak bir davranışa imza atmıştır.Kendisini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz.

Haberi Alıntı yaparak aynen yayınlıyoruz.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Küçükköy’de, Küçükköy Merkez Camisi’nin imam hatibi İlhan Köse, camiye daha fazla çocuk ve gencin gelmesini sağlamayı başarıyor.

Bu kapsamda, Köse’nin kurduğu, camii bünyesinde kurduğu gençlik kolları ve çocuk kulübü üyeleri, sportif ve kültürel etkinliklere katılıp yabancı dil ve çocuk oyunları öğreniyor.

Kur’an derslerini çocukların eğlenceli bir şekilde öğrenebilmesi için son derece anlayışlı ve sevecen yaklaşımlarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Köse, muhabirimize yaptığı açıklamada, camiye daha fazla çocuk ve gencin gelmesini sağlamayı amaçlarken, derslerinde zayıfı olan çocuklara da matematik ve İngilizce dersleri vererek, bu zayıflarını kurtarmaları için öğrencilerle birlikte büyük bir çaba gösterdiklerini anlattı.

Çocukların boş zamanlarını sportif aktiviteler yaparak, geziler düzenleyerek değerlendirmesini amaçladıklarını vurgulayan İlhan Köse, “Havaların ısınmasıyla halı saha maçlarımız, iki haftada bir kahvaltı programlarımız da olacak. Çocuklara ve gençlere Allah’ı anlatabilmeyi, Peygamber Efendimizi anlatırken örf ve adetleri öğretirken güzel zaman geçirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Çocuklara geleneksel çocuk oyunlarını da öğretebilmek için bununla ilgili kurslara katılıp sertifika aldığını dile getiren Köse, Necmi Komili Ortaokulu Uzman Beden Eğitimi Öğretmeni Jale Yentürk Karaoğlu ile birlikte kısa sürede satranç, mendil kapmaca ve badmington, voleybol, basketbol, futbol gibi etkinliklerle gençleri sportif faaliyetlerle kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştıklarını kaydetti.

Jale Yentürk Karaoğlu ile birlikte; sportif çalışmaların yanı sıra; öğrencilerin eğitimlerini sürdürdükleri okullarda etütler, matematik dersleri vermeye başladıklarını aktaran Köse; “Hocamızın başlattığı mendil kapmaca, benim başlattığım tombik ve Türkiye ‘de yeni yeni gelişen spor branşları olan badminton, çim hokeyi, dünya spor branşlarını da burada tanıtıp gençlerimizin bu alanda daha aydın daha sportif kendine öz güveni olan yapıya sahip bir nesil yetiştirmek amacını güdüyoruz” dedi.

İNTERNET SİTELİ CAMİİ

Camilerine internet sitesi kurduklarını anlatan Köse, “10 kameralı sistem kurduk. İç ve dış cephesi olmak üzere camimiz 10 kamera ile günün 24 saati izlenebiliyor. Bunun haricinde camimize projeksiyon cihazı kazandırdık. Bir dizüstü bilgisayar aldık. Çocuklara yaz Kur’an kursunda derslerimizi görsel materyallerle veriyoruz. Bunun haricinde bir de jeneratör temin ettik” diye konuştu.

Trabzonlu olduğunu bildiren Köse, çalışmalarının başta kimi vatandaşlar tarafından yadırgandığını hatırlattı.

Rutin olarak yaşlıları ziyaret ettiklerini, ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Köse, “Bu durum, insanların tuhafına gitti. Rutin olarak imam profili sadece cami ve ev. Bunun dışına çıkıp bizzat halkın ayağına giderek insanları ziyaret ettikçe onların mutlu etmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Tüm bunların dışında Osmanlıca kurslarına katılacağını kaydeden İlhan Köse, Osmanlıca’yı kurslarda öğrendikten sonra öğrencilerine de öğretmeyi hedeflediğini vurgulayarak, “Böylelikle 600 yıllık geçmişimize egemen olan Osmanlı İmparatorluğu’nun günümüze kadar uzanmış değerlerinin üzerinde nelerin yazdığını ve neleri anlatmak istediğini de öğrenmiş olacağız” diye konuştu. A (12) Köse, verdikleri her kursun tamamen ücretsiz olarak mahallelinin çocuklarına verdiklerini ve böylelikle de mahallelinin çocuklarına sahip çıktıklarını, örf ve adetlerini de çocuklara öğretmekten büyük bir manevi haz aldıklarını da sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERDE VATANDAŞLARDA MEMNUN

İmam İlhan Köse’nin öğrencilerinden Ali Rıza Sünnetçioğlu, kurslara katılmakla zayıf olan matematik ve din derslerini kurtardığını kaydederek, “3 zayıfım vardı şimdi bu zayıf notlarım teke düştü. İlhan hocam ve Jale öğretmenimin destekleriyle bu zayıfı da yılsonuna kadar düzelteceğim” dedi.

Camii’de eğitimler dışında Küçükköy’deki yaşlılarla, kabristanı ziyaret ettiklerini anlatan Sünnetçioğlu, ‘Ramazan ayında da hocamızın öncülüğünde, camiimizde mahallelimizde aşure ve pilav gibi ikramlarda da bulunuyoruz” diye konuştu.

Camii’nin müdavimlerinden Ercan Ekinak ise; Küçükköy Merkezi Camii İmamı İlhan Küçük’ün birçok farklı özelliklere sahip olduğunu kaydederek, “Gençleri dine teşvik ediyor. Sadece gençleri ve çocukları değil, biz yetişkinlere de örnek oldu ve beni de Allah yoluna davet etti. Şimdi O’nun çizgisinde yürüyorum” dedi.

Küçükköy Mahallesi sakinlerinden Aslan Kısmet adlı bir vatandaş ise, Camii İmamı İlhan Köse’nin yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İki torunum okul dışında camiye gelerek burada ek dersler görüyor. İlhan hoca tek kuruş bile talep etmeden büyük bir sabırla çocuklarımıza eğitimler veriyor. Allah razı olsun. Camide aldıkları ücretsiz kurslar sayesinde çocuklarımız okullarındaki zayıf olan derslerini düzelttikleri gibi, hayata daha fazla tutunmaya başladılar” diye konuştu.

Haber Linki

 FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

En son Haberler